RIAN4YOU Hungary Nyelviskola Dunakeszi
  RIAN4YOU Hungary Nyelviskola Dunakeszi  RIAN 4 YOU Hungary Nyelviskola Dunakeszi
» Tanfolyamok     » Nyelvvizsga     » Beiratkozás    

>

Miért jó Önnek, ha nálunk tanul?

>

Tanulóink véleménye

>

Beiratkozás és szintfelmérés

>

Nyelvtanfolyamok

>

Oktatási helyszínek

>

Órák kezdési időpontja

>

Elérhetőség

>

Információkérés

>

Kedvezmények

>

Ügyfélfogadás

>

Angol nyelvtanfolyam

>

Német nyelvtanfolyam

>

Angol tanfolyam kisvállalkozások részére

>

Oktatási szintek - tanfolyam kínálat

>

Nyelvvizsga

>

Nyelvvizsga garancia

>

Próbavizsga

>

Referenciák

>

Álláslehetőség

>

Hasznos oldalak

>

Hogyan tanuljak meg angolul vagy németül?

>

Tanáraink, tanulóink, képek

>

Angoltanfolyamok

>

Angol - német nyári nyelvi gyerektábor

>

Cégismertető

>

Céljaink

>

Adatvédelem

>

Panaszkezelés

>

Információ a telc nyelvvizsgáról

>

Információ a LanguageCert nyelvvizsgáról
 
  ENGLISH   DEUTSCH
  MAGYAR
 


  Mi a TELC?
  a TELC (The European Language Certificates) jelenleg 16 európai országban rendelkezik tagszervezettel. Ezek felnőttoktatási, népfőiskolai jellegű nonprofit szervezetek, egyetemek, több mint 2 millió felnott számára kínálnak nyelvtanulási lehetoséget. A bármelyikük szervezésében letett sikeres nyelvvizsgát a többi országban is elfogadják. A tagszervezetek együttműködnek a tematikák kifejlesztésében, a tanárok és vizsgáztatók képzésében, a vizsgák rendjének kialakításában. a TELC tagjai: Ausztria, Bulgária, Csehország, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia, Ukrajna


  A TIT- TELC nyelvvizsga

  Bővebben: www.telc.hu vagy vizsgaleirasok
  és Hogyan_szuletik_a_vizsgaeredmeny_2009.pdf

  Elismertség
  A nyelvvizsga-bizonyítvány az Európai Unió tagországaiban továbbtanuláshoz és munkavállaláshoz elfogadott. Magyarországon az Akkreditációs határozat alapján felvételihez, diplomakiadáshoz, munkavállaláshoz államilag elismert nyelvvizsga bizonyítvány. Ugyanezt a vizsgát Európa 3000 vizsgaközpontjában teheti le.

  A vizsga részei
  A nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú bizonyítványt ad. Eredménytelen 60% alatti vizsgarész ismételhető, egyéb esetben jobb eredményért a teljes vizsgát kell megismételni. Minden ismétlésnél a teljes vizsgadíj fizetendő.

  A vizsga tartalma
  Írásbeli:
  olvasott szövegértés nyelvtani teszt hallott szövegértés (magnóról) levélírás (irányított fogalmazás)

  Szóbeli:
  párbeszédes forma két vizsgázó között kapcsolatfelvétel - témakifejtés - hétköznapi szituációs gyakorlat a vizsgabizottság irányítja és értékeli a beszélgetést

  A vizsgafeladatok témái
  A feladatok a hétköznapi életben, köznapi társalgásban előforduló témákból kerülnek ki, pld: munka, tanulás, szabadidő, utazás, hobbi, család.

  Időtartam
  A vizsga egy nap alatt, mindig szombati napon történik. Délelőtt írásbeli, délután szóbeli feladatok vannak. A két szakasz között 30 perc szünetet biztosítunk.

  Eszközök, segédeszközök
  A vizsga teljes ideje alatt grafitceruzát és radírt kell használni. Segédeszközök (könyv, szótár, jegyzet) használata tilos. Mobiltelefont a vizsga helyszínére bevinni nem szabad. Meg nem engedett eszközök használata esetén a vizsgázó azonnal kizárásra kerül, melyről jegyzőkönyv készül. A vizsga helyszínén reggel 8.30 órakor, személyi igazolvánnyal kell megjelenni.

  Javítás, eredmények
  A vizsga feladatlapját a frankfurti nemzetközi vizsgaközpont számítógéppel javítja. A vizsga helyszínén semmilyen eredményközlés nincs. A nemzetközi bizonyítványról és vizsgaeredményről kb. 6 héttel a vizsgaidőpont után lehet érdeklődni. A magyar államilag elismert bizonyítvány még mindezek után 3-4 héttel készül el.
  Kérjük, hogy vizsgaidőpontja megválasztásánál ezeket a határidőket vegye figyelembe!

  A vizsgaeredmények Interneten a www.titnet.hu lapon a vizsgázó neve és születési dátuma megadásával olvashatóak.

  Jelentkezési feltételek
  A vizsgaközpont által megadott időpontokra a vizsgahelyeken 6 héttel korábban lehet jelentkezni. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése és a vizsgadíj befizetése csekken vagy átutalással. A befizetést igazoló bizonylatot a személyi igazolványával együtt a vizsgára is magával kell hoznia.

  Bizonyítványok
  Az államilag elismert és a nemzetközi bizonyítványok a részletes eredménylappal csak együtt vehetőek át a vizsga helyszínén. Külön kérésre, a vizsgázó felelősségére ajánlott postai küldeményként elküldjük a bizonyítványait. Elveszett bizonyítvány pótlását a Vizsgaközpontnál térítés ellenében lehet kérni.

  Reklamáció, fellebbezés
  A vizsgaeredmény ellen a magyarországi vizsgaközponthoz benyújtott, angolul fogalmazott és Frankfurtba címzett fellebbezéssel lehet élni. A vizsgát zavaró körülményekre utólag hivatkozni nem lehet, azt a helyszínen kell jelezni a vizsgafelügyelőnek.


  TELC mintafeladatok letöltése

  Mintafeladatok letöltése


   E-mail: info@rian4you.hu Telefon: 06(27)349670 Mobil elérhetőség: 06(20)3430820 Beiratkozás: Dunakeszi, Verseny u. 8-10. Ügyfélszolgálat: Iroda nyitvatartása hétfőtől csütörtökig 16.00-18.30 között. Postacím: 2120 Dunakeszi, Márton Áron u. 27. Nyilvántartási szám: B/2020/004531


   © 2001 PONTHU 2001. Informatikai Bt. All rights reserved.